ВЕСТИ

Милица Терзић: Волимо Србију, као што она воли нас!

Прочитај ми чланак

Честа питања која ми многи вршњаци постављају су “одакле ја у политици”, или оно друго чувено “зашто губиш време по Србији, што не идеш «преко», овде никада неће бити боље” . И управо одговор на прво питање “одакле ја у политици” налази се у одговору на ово друго “чувено” .

Као млада особа, могла сам и ја да кренем оним лакшим путем и одем из Србије, али сам желела да останем овде и дам свој лични допринос да у Србији ипак буде боље.

Нисам од оне врсте људи који само кукају и плаше се да се ухвате у коштац са проблемима, и баш зато сам се учланила у СНП, националну и социјално одговорну партију коју чини велики број успешних и остварених људи. Партију која међу своје приоритете ставља управо будућност нас младих. Привукла ме је шанса да и ја будем део тима чији је циљ да свим грађанима конкретним решењима покаже да могу да живе боље, да могу да имају квалитетно образовање, сигуран посао, плату, касније пензију. Да могу да живе у економски развијеној, срећнијој Србији.

Многи људи се воде флоскулом како су у политици “сви исти” и да ту нема места за младе људе. Нити су сви исти, а за младе и те како има места. То се потврдило од самог мог учлањења у СНП. Дочекали су ме млади људи на одговорним функцијама. Од самог старта то ми је био «ветар у леђа» да се што више трудим и обавезе које преузмем на себе извршим квалитетно и одговорно.

Од полетарца у политици, врло брзо сам постала и председник Омладине СНП-а. Учествовала сам на бројним семинарима, форумима (попут чувеног омладинског форума «Таврида» у Руској Федерацији) што је набољи показатељ да председник наше партије, др Ненад Поповић, итекако води рачуна о нама младима.

Знам да су тек пред нама велике битке, да ће бити и успона и падова, али такође знам да само поред искрених и способних људи којима је Србија на првом месту, може доћи до озбиљних промена у нашем друштву.

Србија ће постати боље и срећније место за живот једино када схватимо да то зависи искључиво од нас самих, нашег труда и љубави према отаџбини. Зато смо Србији потребни сви ми. Српској политици су неопходни млади људи пуни модерних идеја и жеље за радом и напретком.

Уз мало муке, вере и љубави, можемо остварити своје снове и у нашој отаџбини.

Волимо Србију, као што она воли нас.

Back to top button