ВЕСТИ

ИЗНЕНАДА: Путин подигао читаву војску у стање борбене готовости

Прочитај ми чланак

Министарство одбране Русије објавило је саопштење о одлуци врховног команданта земље Владимира Путина о новој изненадној провери борбене готовости Оружаних снага, која обухвата Јужни, Западни и Централни округ, као и Северну флоту, Ваздушно-космичке снаге и Војно-десантне снаге, саопштио је министар одбране генерал Сергеј Шојгу. Министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

„Данас ће у складу са одлуком врховног команданта Оружаних снага Русије почети још једна у низу изненадна провера. Војскa Јужног војног округа, део средства Западног и Централног војног округа, део снага Западног војног округа, Северне флоте, Главне команде Ваздушно-космичких снага и Ваздушно-десантних снага од 7 сати по московском времену провериће борбену готовост“, објавио је Сергеј Шојгу на седници колегијума Министарства одбране Русије.

Провера ће трајати од 25. до 31. августа. Према речима Шојгу, паралелно са тиме у Јужном војном округу је већ у току активна припрема стратешких војних вежби „Кавказ 2016“.

Већ је одржан низ командно-штабних тренинга. „Органи војне управе, војних јединица и одреда за специјалну и материјално-техничку логистику су током 12 специјалних вежби извршавали задатке благовременог распоређивања трупа“, рекао је министар.

Министар је наложио да се информишу војни аташеи страних држава о почетку изненадне провере борбене готовости војске.

Извор: rs.sputniknews.com

Back to top button