ВЕСТИ

СМРТ У МАНАСТИРУ ОСТРОГ: Рус преминуо док је чекао на поклоњење Светом Василију!

Прочитај ми чланак

Јуриј Николајевич Камнев из Москве приликом доласка у Горњи манастир пао је док је чекао ред на поклоњење моштима светитеља. Хитна помоћ само констатовала смрт.

РУСКИ држављанин Јуриј Николајевич Камнев из Москве (59) преминио је током посете Манастиру Острог. Он је у храм дошао са групом поклоника и приликом доласка у Горњи манастир, после Литургије, пао је док је чекао ред на поклоњење моштима Светог Василија. Одмах су стигле екипе Хитне помоћи и полиције које су само могле да констатују смрт.

Манастир Острог вест о смрти пренео је 16. августа.

Након што је констатована смрт, митрополит Амфилохије је одслужио мали помен и затим одржао кратку беседу.

-Први случај да се неко упокоји овако у овој светињи. То је неко Божије знамење Јуријево. Господ га је примио овде у овој светињи и да му Бог опрости све грехе вољне и невољне и да га упокоји са Аврамом, Исаком и Јаковом и Светог Василија Острошког који га је на чудан начин призвао на ово место да одавде крене у царство Небеско -казао је митрополит Амфилохије.

Портал Манастира Острог пренео је да је Камнев последњих годину дана често боравио у Црној Гори, а у манастир Острог често је доводио групе поклоника из Русије.

Извор: Вечерње Новости

 

Back to top button