ВЕСТИ

Раскинули уговор о приватизацији хотела, а продавали инвентар

Прочитај ми чланак

Током прошле недеље грађани Аранђеловца су сазнали из медија да је на захтев Привредног друштва „Амасис”, власника Мирољуба Алексића, Влада Србије је 27. јула ове године дала сагласност о споразумном раскиду уговора о купопродаји дела непокретности имовине АД „Буковичка бања”, која садржи некадашње хотеле „Старо здање” и „Шумадију”, „Аркаде”, отворени базен и две помоћне зграде у близини базена. Те објекте је власник хотела „Извор” купио пре четири године за 738.000 евра с намером да целокупан комплекс реконструише и отвори за госте, будући да „Старо здање” не ради од 2005, „Шумадија” од 2010, некадашњи ресторан „Аркаде” од 2011, отворени базен од 1998, а да две помоћне зграде нису у функцији око три деценије.

Међутим, јавност је остала ускраћена за одговор од стране господина Алексића колику је остварио добит од распродаје инвентара хотела Старо Здање и Шумадија.

Грађанима Аранђеловца познато је да је по приватизацији продаван инвентар који се затекао у хотелу, јер је обећавано да убрзо креће њихова реконструкција.

Међутим, из разлога који су познати само Мирољубу Алексићу дошло је до раскида уговора,  али и не до сазнања колико је новца остварено од продаје инвентара хотела.

Извор: Аранђеловац ИНФО

Back to top button