ВЕСТИ

БРУКА – Посланици се бахате у Хотелу Извор, а Аранђеловчани све беднији

Прочитај ми чланак

Посланици Скупштине Србије отпочели су дводневну обуку у луксузном хотелу у Аранђеловцу, а на предавања су, осим нових представника народа у парламенту, дошли и неки прекаљени вукови из скупштинских клупа. Од оних који су међу првима стигли у хотел су лидер Двери Бошко Обрадовић и бивши муфтија Муамер Зукорлић, сазнаје “Ало!”.
Како се наш лист уверио на лицу места, око 50 посланика новог сазива Скупштине Србије пристигло је у луксузни хотел у којем цена за два дана боравка износи најмање 300 евра и одмах су кренули да слушају предавања.

Џакузи завадио Санду и Бошка!

Коалицији ДСС-Двери баш не иде! Нови разлаз у ставовима две странке могао се видети и приликом одржавања овог семинара, јер док је странка Санде Рашковић Ивић бојкотовала ову обуку, сви посланици са листе Двери, укључујући и лидера Бошка Обрадовића, одазвали су се позиву.

Прво су новим посланицима предавале искусније колеге као што су потпредседници Скупштине Србије Верољуб Арсић и функционерка Демократске странке Гордана Чомић, али и новинарка Сузана Трнинић, која је парламентарце учила о значају медија. Ирена Војачкова Солорано, стална представница УНДП-а у Србији, и генерална секретарка Народне скупштине Светислава Булајић подсетиле су их на чињеницу да за посао народног посланика не постоји универзални опис радног места и да свака парламентарна демократија почива и на личном печату који том важном и одговорном послу дају свака посланица и сваки посланик понаособ.
Потпредседник Скупштине и функционер Српске напредне странке Верољуб Арсић каже за “Ало!” да је “значај оваквих семинара немерљив у ефикасности у раду”.

Лидер Двери Бошко Обрадовић каже за “Ало!” да је овакав вид обуке веома користан за све нове посланике.
– Много нових и добрих ствари сам чуо. Има доста да се научи – рекао нам је Обрадовић у паузи после првог предавања.
Српским посланицима који пролазе овај вид обуке подељено је више књига из којих би могли да стекну неопходно знање у обављању свог посла у Скупштини Србије, а многи политичари су одмах након првог предавања отрчали у ресторан како би “напунили батерије и стомаке” за други део предавања.

Нису се само политичари нашли на обуци, како сазнајемо, на предавању је и око 20 људи који су запослени у највишем законодавном телу.

Предавања се односе на многе ствари, као што су одржавање контакта са грађанима посредством друштвених мрежа, спровођење надзорне улоге Народне скупштине, учешће у међународној сарадњи…

Побегао с предавања на ручак

Муамер Зукорлић, бивши муфтија и лидер Бошњачке демократске заједнице, силно је огладнео и морао је да напусти предавање и оде из сале. Он се, како “Ало!” сазнаје, право из конференцијске сале у којој се одржава овај семинар упутио у ресторан како би утолио глад. Зукорлић се у ресторану задржао поприлично дуго, али се одмах после завршеног ручка вратио на предавање и испратио га до краја.

Извор: Ало

Back to top button