ВЕСТИСПОРТ

Бокс у Аранђеловцу поново такмичарски оживео

Прочитај ми чланак

Захваљујући групи ентузијаста , које предводи тренер Милија Илић , аранђеловачки боксери поново на такмичењима у Србији.

Вишегодишња криза у српском боксу утицала је да се и многи боксерски центри у Србији готово угасе и да ова племенита вештина заврши на маргинама интересовања јавности и резултата. Аранђеловац свакако ниије имао велико боксерско име ко је би било упамћено у ширим оквирима али је овај спорт живео у граду под Букуљом у годинама иза нас. Као и многи други спортови опстајао је захваљујући, пре свега ангажовању неколико ентузијаста. У последњој деценији готово је и замро али је у пар задњих месеци поново оживео, поново захваљујући, ангажовању, мање или више, исте групе људи , који боксу не дозољавају да потпуно нестане.

Професор физичког васпитања, Милија Илић, окупио је неке нове младиће, вредно са њима радио и тренирао, неколико месеци и као плод таквог ангажовања стигли су и први резултати са недавно одржаном Првенству Београда у олимпијском стилу бокса у мушкој конкуренцији, које је у земунској хали Пинки, 18 и 19.06.2016.године окупио велики број такмичара.

bk_sumadija

У млађим узрасним категоријама виђене су најзанимљивије борбе, а боксери аранђеловачког клуба „Шумадија“ освојили су чак 6 одличја од којих по 2 злата, сребра и бронзе. У конкуренцији школараца прво место освојио је Вук Чубрић који је наступио у велтер категорији, до 68 килограма. Он је у финалу савладао Савића из Омладинца резултатом 0:3.

У јуниорској конкуренцији у средној категорији ( до 75 килограма) у финалном мечу састали су се два боксера Шумадије , а злато је припало Милану Војиновићу који је са максималних 3:0 савладао свог суграђанина Саву Косанића коме је припало сребро.

Одличја за свој клуб, и то бронзана, освојили су и Мартин Пендић у средњој категорији (до 75 килограма) и Стеван Стевановић у велтер категорији за младе.

Уручена су и признања за најбоље поједнинце о чему је одлуку донео стручни жири који су чинили Председник Боксерског Савеза Београда Божидар Тадић и Зоран Манојловић бивши селектор и репрезентативац Србије. За најбољег боксера на појединачном Првенству Београда у узрасту школараца проглашен је Немања Ранковић, члан БК „Земун“. Признање за најбољег јуниора припало је Кристијану Милановићу члану БК „Гоша“ из Смедеревске Паланке а најбољи сениор је Ђорђе Бујишић из БК „Браћа Рибаћ“.

Извор: Спортски савез Аранђеловац

Back to top button