ВЕСТИСПОРТ

ДЕБАКЛ – Шумадија испала из Српске лиге

Прочитај ми чланак

Мало ко је могао да наслути да ће се после одличног првог дела такмичења у Српској лиги “Запад” када су фудбалери Шумадије из Аранђеловца завршили јесен на четвртој позицији табеле 16 екипа , у другом делу првенства одиграти много слабији фудбал и после 7 такмичарских сезона у континуитету “на западу” преселити се у нижи ранг.
После 15 одиграних кола , крајем новембра месеца , екипа из Аранђеловца је предвођена младим тренером Небојшом Јешићем била четврто-пласирани тим лиге са 24 бода на табели и само 6 бодова заостатка за другопласираном Мачвом која ће , како ће се касније испоставити , поново као шампион у виши ранг.
У првих 7 кола уписан је само један пораз од имењака (Шумадија 1903) у Крагујевцу резултатом 3:2 (седмо коло) , па је све личило на једну добру сезону у којој ће после дужег времена аранђеловачки српсколигаш бити безбрижан што се “опасне зоне” тиче и да ће се екипа од пролећа укључити у борбу за сам врх табеле. 7 кола , 4 победе (2 кући , 2 на страни) 2 ремија код куће и већ поменути 1 пораз у гостима.
Пред почетак пролећа Шумадија је била у прилици да надгради један од најбољих резултата у последњих неколико сезона у којима је аранђеловачки састав био присутан на фудбалској мапи Западне Србије готово искључиво у борби за опстанак. Управа је у прелазном року направила минималне промене у екипи , успела је да ангажује и три фудбалера за које су се у стручном штабу надали да ће бити пиојачања екипе у другом делу такмичења. Дошли су Драган Цветковић из Железничара из Лајковца , Стефан Марјановић из лазаревачке Колубаре , као и Милан Милојевић из екипе Смедерава 1924 , док су редове аранђеловачког српсколигаша напустили Савић и Ребојевић.
Уместо “распеваног пролећа” Шумадија је од могућих 45 бодова освојила тек 10 , свих 10 у Аранђеловцу , са укупно 3 победе (Слога из Краљева ,Шумадија 1903 и Јединство) и једним ремијем против директног конкурента за испадање ФАП-ом из Прибоја.
Није освојен ни један бод на страни у 8 утакмица а у 3 меча на стадиону под Букуљом у 7 утакмица екипа је претрпела 3 пораза: Карађорђе из Тополе 0:1 , Железничат из лајковца 1:2 уз идентичан пораз у последњем колу , када је опстанак већ био питање теорије , са нових 1:2 од ужичког Јединства.
Управа клуба предвођена Директором Николом Златковићем , пробала је променом на тренерској клупи , 6 кола пре краја да “тргне тим из серије лоших резултата” па је уместо Јешића ангажовала бившег тренера Михајловца , Зечевића , који на жалост није ништа променио , па је већ неколико кола пре краја сезоне многима постал јасно да ће Шумадија од јесени поново постати зонаш.
И у последњем колу екипа је претрпела пораз пред својим навијачима , резултатом 1:2 , од екипе Јединство Путеви те се на неславан начин опростила од аранђеловачке публике. По завршетку меча одржана је кратка конференција за медије на којој тренер домаћих није имао много тога да каже , очигледно погођен сазнањем да његов тим није успео да избори опстанак…

Све у свему јако лоша резултатска сезона за аранђеловачки српсколигашки фудбал и прилика за анализу шта и како даље уколико Шумадија жели да се што пре врати тамо где јој је реално и место. Управа клуба и локална самоуправа , која у највећој мери финансира Шумадију мораће да направе план , како и на који начин , са каквим улагањима и стратегијом Шумадија може експресно дасе врати у Српску лигу те да се кроз реално сагледавање појединачне одговорности за лошу резултататску сезону ,заузму почетне позиције и уради добра припрема клуба и екипе за наступ у зонашком такмичењу о коме је овај клуб последњи пут играо у сезони 2008/2009.

Извор: ССА

Back to top button