ВЕСТИКУЛТУРА

Промоција књиге “Номад” Снежане Радојичић

Прочитај ми чланак

Народна библиотека «Свети Сава» организује представљање књиге „Номад“ Снежане Радојичић, списатељице и светског путника на бициклу.
Снежана Радојичић рођена је 1967. године у Београду. Дипломирала је на Филолошком факултету, на Групи за југословенске књижевности са општом књижевношћу. Радила је као професор српског језика, лектор, менаџер осигурања, а од 2011. године, путује бициклом око света, живећи као дигитални номад, од писања.
Прву књигу, приповест „Док су душе лутале“ објавила је 1994. године као победник на конкурсу Матице српске, а другу збирку прича „ЛП – личне приче“ 2005. године. Објавила је и „Закотрљај ме око света“ (2014), „Преко Хималаја и Гобија“ (2015), „Приручник за камповање са мини-куваром“ (2015), „Водич за путовања бициклом“ (2015). Нема стално место живљења – путује око света на бициклу, боравећи краће или дуже у разним земљама.
Снежана Радојичић говори о својим путописима, одлукама, искуствима, путовањима, пређеним километрима и забележеним фотографијама.
Промоција књиге „Номад“ Снежане Радојичић биће одржано у понедељак, 13. јуна 2016. године у 19 часова у просторијама зграде старе Железнике станице.

Извор: НБСС

Back to top button