ВЕСТИКУЛТУРА

Промоција књиге “Сиви капут – хроника једног сјећања” Михајла Орловића

Народна библиотека «Свети Сава» организује промоцију књиге „Сиви капут – хроника једног сјећања“ Михајла Орловића.
Књига је изашла у оквиру београдске Издавачке куће „Арте“ као најбољи роман на другом конкурсу за „Најбољи необјављени роман“ 2015. године. Скуп је аутобиографских прича у којима аутор негује своју аутентичност.
Михајло Орловић рођен је у Босанском Милановцу код Санског Моста. Дипломирао је на Факултету политичких наука – смер журналистика у Београду. Живи и ради у Бањалуци као новинар на Радио телевизији Републике Српске. Објавио је 20 књига прозе, поезије и записа (романи – “Самац“, „Крв на флаути“, „Пашчара“ представљен у Аранђеловцу 2011. године, „Небо и ништа“ и многи други). Аутор је бројних новинских, радијских и ТВ репортажа, као и документарних филмова, за које је награђиван (Сребрни пастир, Златна буклија и друге). Прошле године обележио је 40 година књижевног стваралаштва за које је добио више награда. Заступљен је у више антологија српских приповедача и песника.

Представљање романа „Сиви капут“ Михајла Орловића биће одржано у четвртак 2. јуна 2016. године у 19 часова у читаоници Библиотеке.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker