ВЕСТИДРУШТВО

ДИРЕКТОР ХОТЕЛА ИЗВОР – Од Аранђеловца су нам пречи Златибор, Врњачка бања, Београд…

Прочитај ми чланак

Портал Аранђеловац ИНФО започео је серијал текстова о приватизацији хотела Старо Здање, Шумадија, као и објекта Аркаде.

Како то већ иде, на адресу власника, господина Мирољуба Алексића послали смо питања на која нисмо добили одговор.

Али нам се јавио директор хотела господин Драган Тодоровић, који такође није одговорио ни на једно питање, али зато је покушао да изврши незапамћен притисак на наш портал при том нас осуђујући што се бавимо истраживачким новинарством.

Као грађани Аранђеловца, хоћемо да сазнамо шта се дешава са објектима који су купљени, и за које је господин Тодоровић у више наврата најављивао почетак радова.

Наша питања на која нисмо добили одговор су следећа:

Поштовани,

обраћамо Вам се са молбом за интервју са Господином Мирољубом Алексићем.

Питања за интервју

1. Зашто још није почела са радом реконструкција хотела Старо Здање?
2. Шта се дешава са објектом хотел Шумадија?
3. Када ће започети реконструкција и реновирање поменутих објеката?
4. Да ли знате за колико процената је хотел Старо Здање у лошијем стању него када сте га приватизовали?
5. Ако будете реновирали Старо Здање, шта ће бити са Салом Кнежева и да ли ће бити отворена за венчавање грађана, пошто је  то  некада била пракса?
6. Када ће почети сређивање простора на месту где је био објекат Аркаде?
7.Да ли је истина да је до приватизације објеката у Парку ББ дошло под сумњивим околностима,и да је тендер прављен како би Ви могли бити једини купац?
8. Да ли су хотели Старо Здање и Шумадија намерно затворени и запуштени, како би их добили за минималну цену?
9. Да ли сте око куповине објеката имали договор са бившим председником општине Аранђеловац, Владом Гајићем.

Уместо одговора на ова питања, добили смо само мејл пун мржње према Аранђеловчанима и нашем порталу.

Преносимо га у целости:

Poštovana gospođo Petrović,
Posle mog mejla, koji sam Vam sinoć dostavio, očekivao sam da ćete me danas pozvati, pa da o svemu porazgovaramo.
Umesto Vašeg poziva, video sam na sajtu: arandjelovacinfo.rs – da ste objavili moj mejl. Takav Vaš potez, osim toga što nije u skladu sa moralom i etikom, suprotan je i svim pozitivnim pravnim propisima (Krivični zakonik, Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, Zakon o javnom informisanju i drugi), tako da taj Vaš postupak podleže i svim vidovima odgovornosti.
I dalje očekujem Vaš poziv radi dogovora o susretu, ali ne mogu da odolim a da Vam ne napišem i sledeće:
– Investitoru nisu bili omogućeni uslovi za realizaciju rekonstrukcije “Starog zdanja” i “Šumadije”, odnosno ulaganja na koje je investitor bio obavezan prema kupoprodajnom ugovoru zaključenom sa Agencijom za privatizaciju.
– Zbog nemogućnosti da budu dobijene sve potrebne dozvole za izvođenje planiranih radova na ruiniranim objektima, za šta su s pravom zainteresovani svi Aranđelovčani, ali najveću štetu trpi upravo Investitor i to iz više razloga: već skoro četiri godine na posebnom računu su zarobljena sredstva od oko 800. 000 EUR, investitor plaća produženje skupe bankarske garancije, vezan je brojnim ugovornim obavezama, od visine investiranja sedam miliona EUR do zapošljavanja minimum 70 lica.
– Opština Aranđelovac ni do danas nije počela da radi Plan detaljne regulacije Spomenik prirode “Park Bukovička Banja”, iako su za to odluku odbornici SO Aranđelovac doneli još maja 2013. godine. A izrada navedenog plana je glavni preduslov za stvaranje svih drugih uslova (urbanistički projekat, plan preparcelacije, dobijanje građevinske dozvole…). Nadam se da Vam je poznato da bez građevinske dozvole nema nikakve gradnje, te da bi i građenje bez dozvole predstavljalo krivično delo, a Investitoru ne pada na pamet da gradi bez dozvole.
Ono što bi Vas, a i sve dobronamerne Aranđelovčane, trebalo zaista da zabrine jesu nezakonite radnje opštine Aranđelovac, na štetu javnog budžeta, jer su prvobitno dodelili izradu Plana detaljne regulacije Spomenik prirode “Park Bukovička banja” firmi iz Aranđelovca, koja je dala 14 puta (!) veću cenu u ponudi, u odnosu na drugog ponuđača JP Zavod za urbanizam iz Niša. Naravno, takva Opstinskska odluka je ukinuta na nivou Republike Srbije , čime je opet izgubljena još jedna godina, to jest vreme za izradu navedenog plana.
Parking oko objekta je i danas izdat privatnoj firmi koja je bankrotirala, tako da pristup objektima nije moguć, što nikome ne smeta, jer su mnogi NAŠI Aranđelovčani dobili u toj firmi zaposlenje, odnosno imali korist od toga, opet na štetu opštinskog budžeta. Ni poslednja odluka Vlade, čiji je premijer Aleksandar Vučić, o dodeli parcele, koja je izuzeta od zaštite kao spomenik prirode, nije ispostovana, jer je deo te parcele sa toplanom, dodeljen Specijalnoj bolnici “Bukovička banja”!? Prostor na kome se nalazi toplana predstavlja deo jedinstvenog koncepta planirane rekonstrukcije i izgradnje objekata u parku Bukovičke Banje, što očigledno mnogi ne žele i čine sve da ometu namere Investitora da Bukovička Banja postane najvalitetnija turistička destinacija u ovom delu Evrope!
Zato sam Vas u prethodnom mejlu i uputio na Opštinu, kao jedinu merodavnu adresu, dok Vlada Republike Srbije ne bude ponovo reagovala.
Inače, objekti su počeli da propadaju još pre četvrt veka, a ne sada. Ali Aranđelovčane tada za to nije bilo briga i niko nije prozivao krivce za propadanje turizma!?
Vama predlažem da apelujete i pozovete investitore iz sveta, a i šire , da dođu i izgrade još neki hotel u čuvenoj Bukovičkoj banji, kao što je hotel “Izvor”. Praznih livada i poljana ima puno okolo. Mi smo napravili šta smo mogli: hotel i aqva park, a da čekamo pet godina da bismo ušli u kupljene, urušene objekte, i dobili dozvolu za rekonstrukciju, je predugo vreme. Shvatili smo tokom proteklih, izgubljenih, godina da je cilj lokalne sredine da i u parku budu pečenjare i kockarnice, jer se tu okupljaju, druže, vode politiku… ! To nas ne interesuje!
Soko Banja je za 1. maj imala 15 000 gostiju, a Bukovička Banja 500 – od toga 490 u Izvoru!
Tako da trenutno investiramo na Zlatiboru, pa će na redu biti Vrnjačka Banja, pa Beograd… Jer, novac neće da čeka nezainteresovane i zlonamerne opštinske i partijske strukture.
Pomogli smo ženski rukometni klub u Aranđelovcu, napravili najbolji hotel i aqva park u regionu i oživeli ugašenu, nepostojeću banju. Zauzvrat doživeli smo stotine neprijatnosti, kao što je i Vaše nekorektno pisanje. Vreme je da i Vi (jer se pozivate da pitanja postavljate u ime Aranđelovčana kojima smeta sadašnji izgled nekadašnjih hotela) pokažete Vaše sposobnosti i dovedete ozbiljne investitore.
Pretpostavljam da ljudima Vaših sposobnosti, to ne bi trebalo da bude teško!
Tražim da ovaj mejl objavite u celosti na Vašem portalu.
Dragan Todorović

Портал Аранђеловац ИНФО неће одустати од потраге ко је одговоран што нису почели радови на хотелима, и неће подлећи притисцима који долазе на слободно новинарство.

А.П.

Аранђеловац ИНФО

Back to top button