ВЕСТИКУЛТУРА

Дружење средњошколаца „VII Сусрет у Библиотеци“ поводом Светског дана књиге

Прочитај ми чланак

Поводом Светског дана књиге, Народна библиотека „Свети Сава“ и аранђеловачке средње школе организују у Гимназији „Милош Савковић“ дружење средњошколаца под називом VII Сусрет у Библиотеци“. Право учешћа није ограничено и учествују сви заинтересовани ученици који имају таленат у некој области уметности, а пријава је код професора српског језика и књижевности.

Овом приликом, ученици Гимназије „Милош Савковић“, Економско-угоститељске школе „Слободан Минић“ и Техничке школе „Милета Николић“, размењују искуства и уметничко стваралаштво кроз рецитовање, свирање, певање, глуму и слично. Манифестација „Сусрет у Библиотеци“, установљена је пре седам година у циљу дружења средњошколаца, размене искуства и образовања у области уметности.

         Светски дан књиге и ауторских права који је покренуо УНЕСКО у новембру 1995. године, обележава се сваког 23. априла због симболике датума – 1616. године преминули су Шекспир, Сервантес и Де ла Вега, али је то и датум рођења Шекспира, Набокова и још неких књижевника.

Сусрет средњошколаца је у просторијама Гимназије „Милош Савковић“ у уторак, 26. априла 2016. године у 18 часова.

Извор: Аранђеловац ИНФО

Back to top button