АРАНЂЕЛОВШТИНЕ

Прича – Лото добитник

Прочитај ми чланак

 

Кроз град је брзо прострујала вест да је Леми добио седмицу на лотоу. Показао је првом комшији тикет, и замолио га да му позајми новац за пут у Београд да однесе листић. Рекао му је то у поверењу. На шта је комшија климнуо главом, и извадио сав новац из новчаника.

Али, како то обично бива, комшија је пренео жени да је Леми добио седмицу и да му је позајмио новац. Жена је пренела фризерки и ускоро је цео град знао да је Леми постао милионер.

Из посластичарнице су на Лемијеву адресу послали највећу торту, а из печењаре Прагње стигло му је вруће печење. Комшије су се надметале ко ће пре да му честита, и сви су гледали да му дају понеки динар, ето чисто да има за пут.

Наравно, народ као народ. Сви су се надали да ће за пар хиљада динара које су дали Лемију, добити бар пар стотина евра. Ред је да их части што су му се нашла. Комшије, познаници па и људи који су бежали од њега и нису му се јављали смењивали су се као на траци испред његових врата.

Појавила се чак и комшиница са трећег која никада није хтела да му се јави и која га је гледала са гађењем. Честитала му је на добитку.

Леми је честитао и њој како то доликује. Онако мушки. Читава зграда се тресла од шкрипе кревета. Комшиница је са осмехом изашла из Лемијевог стана.

Прошло је пар дана.

Леми, ситан преварант на којег су сви гледали са подозрењем коначно је остао сам у стану.

Извадио је хрпу новца и почео да броји.

Било је тачно 4000 евра.

Спаковао је ствари и отишао на море.

Гледао је на плажу са прозора из апартмана у Грчкој. Са лица није скидао осмех.

Згужвао је лажни тикет и бацио га напоље.

Иван Ивановић

Back to top button