ВЕСТИКУЛТУРА

Промоција књиге „Сара и заборављени трг“ Зорана Пеневског

Прочитај ми чланак

Поводом 2. априла, Светског дана књиге за децу, Народна библиотека «Свети Сава» у сарадњи са основним школама организује промоцију књиге „Сара и заборављени трг“ Зорана Пеневског.

Роман за децу и младе у издању београдске издавачке куће „Лагуна“  – „Сара и заборављени трг“ био је у најужем избору за награду Политикиног забавника и до сада има два издања. Јунакиња Сара на једном чудесном тргу тражи своју баку. У нестварним просторима трга у трагању јој помажу невероватни измаштани ликови. Уз бројне смешне догађаје, маштовите сурете и језичке игре, у току потраге за баком, Сара истовремено трага за нечим дубоким и суштинским што ће одредити њено детињство. Сваким цртежом и сваком речју, овај оригинални филозофски и психолошки роман за децу, не оставља равнодушним ниједног љубитеља књижевности.

         Зоран Пеневски (1967) је писац, сценариста и преводилац. Аутор је романа „Лектор“, „Трагови одсуства“, „Мање важни злочини“ и других. Написао је сценарија за стрип-албуме „Корпоративни пандемонијум“, „Филип и Олга – књишки мољци“. Са Ивицом Стевановићем коаутор је првог српског графичког романа „Љубазни лешеви“ и других стрип-албума.

 

Поред разговора о роману, аутор са аранђеловачким основцима говори и о читалачким навикама.

Промоција књиге је у понедељак, 11. априла 2016. године у 12 сати у читаоници Библиотеке.

Извор: Народна библиотека «Свети Сава»

 

 

Back to top button