ВЕСТИСПОРТ

Доминација наших средњошколаца у рукомету

Прочитај ми чланак

Аранђеловачки средњошколски рукомет потврдио је доминацију у Шумадији на Окружном првенству које је у среду 30.03.2016.године у женској и мушкој конкуренцији одржано у крагујевачкој хали Гимназије.

Наступиле су само екипе из Аранђеловца и домаћина Крагујевца а двоструку победу и пласман на међурегионално такмичење остварили су девојке и момци из града под Букуљом.

670 (2)

Победници региона-гимазијалке и ученици Техничке школе из Аранђеловца

Најпре су рукометашице аранђеловачке гимназије “Милош Савковић” поприлично убедљиво славиле у утакмиви са ученицама Друге крагујевачке Гимнзије , резултатом 12:18 , полувреме 5:9 , за екипу коју су предводили професори Марија Кухаровић до скоро и сама бивша трофејна рукометашица Извора Буковичке Бање , као и профессор ове школе , однедавно у пензији , Радиша Булут.

Не рачунајући уводне минуте утакмице када су крагујевчанке имале предност од једног гола , 1:0 и 2:1 , гошће из Аранђеловца водиле су током читавог меча , преокренувши резултат у своју корист још у 5 минуту на 2:3, (играло се 2 пута по 15 минута) и уз повећавање разлике из минута у минут , су на одмор после првог полуврмена отишле са предношћу од 4 гола разлике.

У наставку утакмице серијом од 0:3 , за само 2 минута аранђеловчанке долазе до дупло више голова у односу на противника , па резултатом 6:12 , стављају до знања домаћину да у овоммечу немају шта да траже осим часног пораза.Разлика се у једном тренутку попела и на + 8 али су се у финишу утакмице у последња два минута гимназијалке из Крагујевца од даљег такмичења опростиле са -6 голова у односу на другарице из Аранђеловца које победом од 12:18 стичу могућност одбране прошлогодишње титуле државног првака средњих школа у Србији али тек када , и ако прескоче наредну препреке на међурегионалном првенству.

670 (3)

Капитен гимназијалки Јелена Орозовић и Координатор Драган Сретеновић

Голове за победнички састав постигле су: Прековић И. 5 , по 3 Којић С. , Орозовић Ј. и Лазаревић Ј. , 2 пута је стрелац била Ђоковић Ј. , а по једном су се у стрелце уписале:Којић А. и Милић Т. наступале су још и: Прековић Т. , Бошковић С.и Николић С.

У екипи “Друге Крагујевачке Гимназије ,Новаковићева је постигла 4 гола , 2 Радосављевић , а по један: Беговић , Вељковић , Мачужић , Самаиловић , Стојковић и Брзаковић , уз наступ Станковић и Ловрић које се нису уписале у стрелце.

Домаћин је искористио оба седмерца и имао 2 искључења , док су гошће од 4 досуђена пенала искористиле 3 , уз 4 искључења на по 2 минута.

670 (4)

Рукометашице Гимназије „Милош Савковић“ из Аранђеловца-прве у Шумадији

Девојке које су се пре момака пласирале на међурегионално првенство задале сеу својим суграђанима “домаћи задатак” па су се и ученици Техничке школе “Милета Николић” из Аранђеловца потрудили да у утакмици са вршњацима из Прве Техничеке школе из Крагујевца остваре тријумф и пласма у наредну фазу такмичења средњошколаца.

Делује невероватно али идентична слика поновила се и у овој утакмици (као и код девојака) , па су крагујевчани повели само два пута у уводним минутима утакмице , а онда је гостујући састав у првом полувремену водио од два до 3 гола предности , да би у пред-последњем минуту првог дела утакмице стекао највећу предност од + 4 и на одмор отишао резултатом 8:12.Средњошколци су играли два пута по 20 минута , а у другом полувремену “техничари” из аранђеловца су били још сигурнији и убедљивији , подигли су разлику више пута на + 6 и сигурно чували предност до последњег судијског звиждука , за крајњих 16:22 и пласма на међурегионално првенство средњошколаца , које ће највероватније половином априла месеца бити организовано у Аранђеловцу.

670 (5)

Први у Шумадији-средњошколци Техничке школе “Милета Николић” из Аранђеловца

У победничком тиму , Техничке школе Милета Николић најефикаснији је био Анић са 7 голова , по 5 су постигли Вујановић Б. и Живановић , два пута су стрелци били Вујановић М. , и Филиповић , док је једном мрежу крагујевчана затресао Поповић. Наступили су још: Милићевић , Војиновић , Радојевић , Гурешић и Илић.

Екипу су ка тријумфу предводили њихови професори и тренери: Ирена Недић и Данило Лекић.

У пораженом тиму голове су постигли: Ђокић 6 , Ђурић 5 , по 2: Јанићијевић и Јаковљевић уз 1 гол Васиљевића.

Победнички састав је од 3 пенала реализовао 2 , домаћин је свих 16 голова дао из игре уз укупно 3 искључења од којих су два пута по два минута одмарали аранђеловчани а једном домаћи играч.

670 (6)

Пехар за шампионе средњошколског рукомета Шумадије из Аранђеловца

Овим двоструким тријумфом средњошколки и средњошколаца из Аранђеловца на регионалној рукометној смотри у Крагујевцу настављена је серија добрих резултата школског спорта из града који је захваљујући упорном раду професора физичке културе и неколико аранђеловачких спортских клубова добило будуће асове аранђеловачког спорта.

Извор: srbijasport.net

Back to top button