ВЕСТИСПОРТ

РУКОМЕТАШИ ОШ СВЕТИ САВА ПРВИ У РЕГИОНУ

Прочитај ми чланак

После фудбалера Основне Школе „Милан Илић Чича“ који су на недавно одржаном међурегионалном првенству основних школа у малом фудбалу освојили прво место и пласирали се на државну смотру најбољих основаца у овом спорту , и рукометши Основне Школе „Свети Сава“ из Аранђеловца победници су окружног такмичења у рукомету које је уз учешће три екипе из Баточине , Крагуевца и Аранђеловца одржано у крагујевачкој хали „Језеро“ 28.марта у преподневним сатима.

Аранђеловчани су најпре савладали вршњаке из истоимене школе , Свети сава из Баточине резултатом 19:10 у утакмици у којој је све готово било решено у првом полувремену када је екипа професорке Катарине Шундић Марићевић противничком тиму дозволила само 2 гола , па је тај део утакмице завршен резултатом 9:2.Интересантно је да су дечаци из Баточине повели са 1:0 и после изједначења 1:1 поново , а испоставило се касније и последњи пут повели у овој утакмици у 3 минуту са 2:1. До краја првог дела меча (играло се 2 пута по 15 минута) „светосавци“ из Аранђеловца нанизали су серију од 8:0 , па су на одмор отишли са убедљивих 9:2 !

Шампиони Шумадијског региона основаци-рукометаши ОШ “Свети Сава” из Аранђеловца

У другом полувремену ништа се није променило , осим резултата… Аранђеловчани су само повремено дозвољавали екипи из Баточине да смањи њихову предност , а онда поново враћаали ствари на своје место и водили , ни у једном тренутку не мање од 5 голова разлике… На крају најубедљивијих + 9 разлике за коначан резултат 19:10.

Најефикаснији у победничком тиму био је Петар Једоксић са 5 голова. По три пута стрелци су били Ђорђе Анђелковић и Милош Јовановић , док су по 2 погодка дали: Лазар Обрадовић , Филип Ћирић и Тодор Влајковић. По једном су мрежу ОШ Свети Сава из Баточине затресли: Урош Ранковић и Ненад Десивојевић.

У пораженом тиму поготке су постигли: Илић 3 , Миладиновић и Станковић по 2 , и Поповић , Аврамовић и Јовић по 1 гол.

У другој утакмици , која је одлучивала победника регионалног првенства у рукомету за ученике основних школа , поново су доминирали учениси ОШ Свети Сава из Аранђеловца. Овога пута „њихова жртва“ био је домаћин овог такмичења , Основна Школа „Станислав Сремчевић“ из Крагујевца.

Опет су млади аранђеловчани лоше почели утакмицу па су противнику дозволили серију од 3:0 за прва три минута утакмице , а онда за преосталих 12 минута првог полувремена направили магичну серију 2:12 и завршили прво полувреме са огромном предношћу , резултатом 5:12.

У наставку утакмице , слично као и у првом мечу , екипа ОШ Свети Сава је контролисала и резултат и игру , дозволила противнику само 3 гола ! , и мирно утакмицу привела крају за убедљивих 8:19 и пласман на међурегионално првенство основних школа за основце.

Победнички пехар за најбоље рукометаше-основце у Шумадији

670

Поготке за шампионе овог такмичења постигли су: Лазар Обрадовић 5 , Петар Једоксић 4 , Филип Ћирић 3 , 2 гола Филип Ћирић , и по један погодак: Милош Јовановић , Александар Ђукић и Никола Бацковић.

Значајан допринос пласману ОШ „Свети Сава“ из аранђеловца на међурегионално првенство основаца у рукомету , дали су осим набројаних стрелаца у обе утакмице , својом игром и залагањем и:Лука Николић и Вељко Радисављевић уз вођство професора физичке културе Катарине Шундић Марићевић која ће са својим „клинцима“ за две путовати на међурегионално првенство основаца.

Извор: srbijasport.net

Back to top button