ВЕСТИСПОРТ

(ВИДЕО) Најава утакмице: ЖРК ИЗВОР ББ – НАИСА

Прочитај ми чланак

Једине две екипе које у Србији , (рачунајући и неколико сезона заједничке лиге са Црном гором) у последњих 18 такмичарских сезона у континуитету наступају у Супер лиги , ЖРК Извор Буковичка Бања из Аранђеловца и ЖРК Наиса из Ниша , одиграће у СУБОТУ 02.04.2016.године од 20:00 сати 48 међусобни ПРВЕНСТВЕНИ дуел. Овога пута снаге ће одмерити у утакмици ИИ кола плеј офа Супер лиге Србије , и то у Аранђеловцу у СРЦ “Шумадија”.

Уз , до сада 47 одиграних првенствених утакмица , ова два велика ривала , одиграла су и још 8 мечева у КУП-у , тако да ће суботњи плеј-оф меч бити укупно 56-о одмеравање снага некадаашњег ДИН-а и Књаза Милоша.
Много тога дешавало се у дуелима ове две екипе , без обзира да ли су утакмице игране у нишком Чаиру или СРЦ Шумадија у Аранђеловцу , било је пуно узбуђења , неизвесности , лепих тренутака за једне или за друге али карактеристика свих одмеравања снага , без обзира на квалитет , снагу и амбиције било ког ривала у датом тренутку , јесте да су утакмице ова два тима биле су увек неизвесне и занимљиве.
Од 37 екипа колико их је укупно прошло кроз супер лигу и куп за рукометашице Извор Буковичка Бања има негативан скор са само 5 тимова од којих су неке на жалост епизодисти у наајквалитетнијем рангу такмичења , попут Зајечара , Врњачке Бање и Милениума. Један од тимова који је задавао велике резултатске проблем не само аранђеловчанкама већ и многим тимовима у бившој држави јесте и неприкосновена подгоричка Будућност коју је некадашњи Књаз Милош успео да савлада у 2 меча од укуно 24 колико их је било у супер лиги и купу.
Јагодина је такође тим коме је Извор Буковичка Бања “стара муштерија” јер је у 17 утакмица забележила чак 14 победа али су јагодинке ове сезоне далеко испод нивоа на који су навикле љубитеље рукомета у Србији , тако да је ривалство наисе и Извора уз актуелног шампиона Раднички актуелно као уосталом увек када се ова два тима сусрећу , био то у Нишу или Аранђеловцу.
Ове сезоне Извор је истакао високу кандидатуру за титулу , ојачао тим пред почетак сезоне и уз помоћ Општине Аранђеловац која највећи делом финансира клуб поново је у прилици да се бори за титулу , што уосталом и показује тренутни пласма на табели , као и игре у већем делу , другог дела првенства и Челенџ Купу Европе , које су биле на ниоу шапионских амбиција. Повреде Марине Томић , Тамаре Жарковић као и Катарине Станић “љљале” су игру екипе тренера Максића , алије она још увек на правом путу ка остварењу коначног циља.
Друга позиција Наисе пред суботњи дуел у Аранђеловцу , која у град подно Букуље долази на “крилима суботњег тријумфа” , по други пут ове сезоне , над још увек актуелним шампионом Радничким , додатно је подгрејала амбиције екипе коју са великим успехом предводи тренер Светислав Бели Јовановић , па ће меч другог дана априла у граду рукомета бити права посластица за све сладокусце овог спорта.
Од 55 предходних окршаја Наиса је чак 28 решила у своју корист , 20 пута је славио некадашњи Књаз Милош , а 7 мечева завршено је без победника уз гол разлику 1.496 према 1.463 за Наису.
Извор Буковичка Бања је на 28 мечева у Аранђеловцу остварио 16 победа , 2 утакмице завршене су нерешеним резултатом а гошће суи з Аранђеловца 10 пута одлазиле као победник. Гол разлика је у плусу за аранђеловачки тим за 20 голова (776:756) , а ове сезоне Наиса је у ИИ колу “закинула” бод фаворите у Чаиру , када је било 30:30 , док се Извор за тај нерешени резултат у другом делу сезоне , 23.јануара у потпуност “одужио” нишлијкама победом од + 8 , резултатом 33:25…
У суботу од 20:00 сати је нови дерби ова два тима …

Back to top button