КУЛТУРА

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „КОРАК ДО ПОЗИВА“

Прочитај ми чланак

У наставку позоришног програма најављујемо једну лепу представу која ће имати премијерно извођење 1. априла у аранђеловачкој Дворани Парк, под покровитељством Комисије за родну равноправност општине Аранђеловац.

У питању је монодрама „Корак до позива“ у којој игра Јована Петронијевић, према тексту Саше Симоновића, у режији Катарине Митровић. „КОРАК ДО ПОЗИВА“ је представа која проговара о судбини жене која се налази на животној прекретници водећи публику кроз смешне и тешке ситуације, боље и лошије дане, кроз живот у његовој сржи остављајући ипак наду и оптимизам као једино могућ излаз из свих недоумица које нам се намећу. Стојанка је обична жена из унутрашњости, жена са свакидашњим проблемима која и поред свега никада није одустала од жеље да постане успешна, не бирајући средства ни околности. Та одлучност и спремност на подношење жртве зарад успеха никада нису гурнуле у страну њену исконску потребу да кроз живот, без обзира на све, корача уздигнуте главе.
Ова, на моменте урнебесна комедија, испричана у је у исповедном облику кроз монолог, а улогу Стојанке на маестралан начин игра Јована Петронијевић. Текст за представу написао је књижевник и драмски писац Саша Симоновић, док режију потписује Катарина Митровић. Сонг за представу „Глас“ припада култној групи „Ничим изазван“. Своје бесплатне улазнице можете подићи већ од данас у књижари Центра за културу у холу биоскопа.

Извор: Центар за културу

Back to top button