Smenjen direktor JP Urbanizam u Kragujevcu zbog kriminala u Arandjelovcu i na Zlatiboru!

Kao sto je najvljivao portal Ar Info prethodnih nedelja, danas je  čelni čovek Javnog preduzeća „Urbanizam Kragujevac“  Dragan Dunčić podneo ostavku.

Dunčić je na ovu funkciju uz mnoge kontraverze imenovan 2017.godine, a sada je primoran da podnese ostavku  zbog umesanosti u niz protivzakonskih aktivnosti oko donosenja DUP – Detaljnog urbanistickog plana u Arandjelovcu i na Zlatiboru.

Uvod u citavu pricu je bio dogadjaj kada su  inspekcije iz tri ministarstva pocele da “cesljaju” nepravilnosti oko izrade Detaljnog urbanistickog plana – DUP u Arandjelovcu i kada su otkrivene brojne kriminalne aktivnosti opstinskih funkcionera kao i lokalnog privrednika Radovana Milojevica.

Prva na udaru je Ranka Furtula koja kao predsednik Komisije za planove ima najvecu odgovornost za niz nepravilnosti oko bespravnog unistavanja prirode u parku Bukovicka banja i planskog skrnavljenja izgleda hotela Sumadije koji je radjen po nacrtu Zavoda iz Kragujevca i cime je pocinjeno niz zloupotreba.

Ranka Furtula poznata je gradjanima Arandjelovca po brojnim kriminalnim aktivnostima i zloupotrebama sluzbene funkcije o cemu postoje brojni dokazi koji su predoceni javnosti i nadleznim institucijama.

Upravo zbog toga je Dragan Duncic direktor Zavoda smenjen i kako saznajemo protiv njega ce se povesti i postupak oko unistavanja hotela Sumadija i radova bez gradjevinske dozvole.

Direktor Zavoda je izdavao dozvole bez zakonske podloge, a sve radi toga kako bi Radovan Milojevic, vlasnik firme Stublina i kupac hotela Sumadija zapoceo sa radovima na hotelu i pored toga sto nije bio izradjen Detaljni urbanisticki plan – DUP.

Umesto dozvoljena tri sprata, predsednik opstine Bojan Radovic je dao precutnu dozvolu da hotel ima sedam spratova, dakle jos cetiri sprata vise i to bez ikakve dozvole i plana.

Andjela Stanisic advokatica Radovana Milojevica takodje je u vise navrata davala izjave kako su bez gradjevinske dozvole zapoceli radovi na objektu lovacki dom na Bukulji i ona takodje snosi odgovornost za desavanja u gradskom parku.
Bahatost ove kriminalne grupe se ogleda i u tome da su po zaustavljanju radova od strane inspekcije, radovi na Bukulji nastavljeni, jer je Radovan Milojevic licno cepao trake kojima je objekat oblepljen od strane inspekcije koja je zaustavila radove.

Predsednik opstine Bojan Radovic koji je rukovodio ovim aktivnostima i koji snosi i najvecu odgovornost proteklih dana se ne pojavljuje u javnosti i pokusava da bude nevidljiv.

Kriminalne strukture u Arandjelovcu na celu sa predsednikom opstine Bojanom Radovicem sistematski unistavaju turizam u Arandjelovcu, a dogadjaji koji dolaze u bliskoj buducnosti govore nam da ce policija i tuzilastvo imati pune ruke posla u nasem gradu.

Ar Info

loading...