KRIMINAL – Malverzacije Radovana Milojevica, Andjele Stanisic, Bojana Radovica i Ranke Furtule na udaru inspekcije!

Panika u opstini Arandjelovac oko malverzacija u koje je umesana vrhuska i vlasti i pojedini privrednici dostigla je vrhunac, jer inspekcije iz tri ministarstva “cesljaju” nepravilnosti oko izrade Detaljnog urbanistickog plana – DUP.
Prva na udaru je Ranka Furtula koja kao predsednik Komisije za planove ima najvecu odgovornost za niz nepravilnosti oko bespravnog unistavanja prirode u parku Bukovicka banja i planskog skrnavljenja izgleda hotela Sumadije koji je radjen po nacrtu Zavoda iz Kragujevca i cime je pocinjeno niz zloupotreba.
Ranka Furtula poznata je gradjanima Arandjelovca po brojnim kriminalnim aktivnostima i zloupotrebama sluzbene funkcije o cemu postoje brojni dokazi koji ce narednih dana biti predoceni javnosti i nadleznim institucijama.
Na udaru zakona nasao se i direktor Zavoda koji ce biti smenjen i protiv koga ce se povesti postupak oko unistavanja hotela Sumadija i radova bez gradjevinske dozvole.
Kako se nezvanicno saznaje direktor Zavoda je izdavao dozvole bez zakonske podloge, a sve radi toga kako bi Radovan Milojevic, vlasnik firme Stublina i kupac hotela Sumadija zapoceo sa radovima na hotelu i pored toga sto nije bio izradjen Detaljni urbanisticki plan – DUP.
Andjela Stanisic advokatica Radovana Milojevica takodje je u vise navrata davala izjave kako su bez gradjevinske dozvole zapoceli radovi na objektu lovacki dom na Bukulji i ona takodje snosi odgovornost za desavanja u gradskom parku.
Bahatost ove kriminalne grupe se ogleda i u tome da su po zaustavljanju radova od strane inspekcije, radovi na Bukulji nastavljeni, jer je Radovan Milojevic licno cepao trake kojima je objekat oblepljen od strane inspekcije koja je zaustavila radove.
Ocigledno je da neki ljudi u nasem gradu misle da im je sve dozvoljeno i da mogu da rade sta im padne na pamet, makar to bilo protiv interesa citavog grada.
Predsednik opstine Bojan Radovic koji je rukovodio ovim aktivnostima proteklih nedelja se povukao iz javnosti i gubi mu se svaki trag. Arandjelovac od tada prakticno nema prvog coveka grada.
To je sve trajalo do pre par dana, dok se ova grupa nije nasla na udaru cak tri inspekcije iz tri razlicita ministarstva.
Epilog svega se nazire i uskoro ce u javnost isplivati brojne malverzacije koje su se dogadjale i jos se dogadjaju u nasoj opstini.

Ar Info

loading...