РАДОВАН МИЛОЈЕВИЋ – Гради без дозвола, а сада би да уништи и градски парк!

Радован Милојевић власник фирме Стублина из Стојника, покушава да успостави рекорд да за најкраћи период буде највећи уништитељ градског парка у Аранђеловцу.

У спрези са врхом градске власти Радован Милојевић је започео градњу објеката без дозволе, а бахатост и безобзирност се ту није завршила, већ је решио да је подигне на виши ниво тако што ће сећи заштићена стабла у градском парку како би  у њему изградио нови објекат.

Управо је председник општине Бојан Радовић био највећи противник градње трећег објекта у парку, али када се радило о прошлом инвеститору. Сада су се интереси председника општине поклопили са Радовановим, па је све дозвољено.

И да се зида без дозволе и да се сече заштићено дрвеће.

Само на комплексу хотел “Шумадија” – како је написано у Плану детаљне регулације парка Буковичке бање, посећиће се око 20 комада дрвећа које је под заштитом државе, као идрвеће  око котларнице и на парцелама Пере Дубочанина, што је укупно око 50 стабала која су заштићена законом.

Бојан Радовић је искористио службени положај, односно место председника општине да отера претходног инвеститора, а затим идућем инвеститору, односно Радовану Милојевићу власнику фирме СТУБЛИНА, дозволи отимање 1.28 хектара градског парка.

Такође, дозвољено је да се  нови трећи објекат у градском парку (против чије се градње председник општине залагао свим срцем када је био у питању прошли инвеститор) наслони на заштићени споменик културе Шумадију и на тај начин угрози његов изглед?
У ранијим решењима које је председник општине предлагао прошлом инвеститору,  наводио је да је битна дистанца између објеката, висина тог објекта и визура (како би се хотел Шумадија видео из свих углова).

Оваквој бахатости се мора стати на пут, иначе од градског парка неће остати ништа грађанима Аранђеловца.

А можда је то и циљ?

Аранђеловац инфо

loading...