ИНТЕРВЈУ СА МАРИНОМ БЛАГОЈЕВИЋ – Кандидатом за народног посланика листе НАРОДНИ БЛОК

 Како би представила себе грађанима Аранђеловца и шта те је навело да се бавиш политиком?

Аранђеловчани ме познају као медијско лице које их је више од две деценије кроз разноврсне медијске формате водило кроз информативне, едукативне и забавне емисије.

Већини од њих када се пробуде за посао мој глас им је први пожелео “Добро јутро”…

Као новинар, извештавала сам на теме из свих области: привреде, економије, туризма, политике, културе, спорта… и слободно могу рећи да годинама у назад одлично познајем ситуацију у граду и шта мучи наше суграђане.

То је и резултирало да на инсистирање Др Радосава Швабића пре две године учествујем у оснивању ГГ “Прави пут” која је основана само три месеца пред локалне узборе у Аранђеловцу 2018.  године и да потпуно сами без икакве коалиције, прелазимо изборни цензус и освајамо два одборничка мандата.

Наша активност ту није била завршена, већа и  након избора настављамо активности кроз одржавање прес конференција и максималнин отварањем за све грађане који имају проблем. О томе свакодневно пишемо на друштвеним мрежама и до сада смо притисцима на власт успели да решимо велики број проблема који тиште наш суграђане.

Такође, изузетно сам поносна на активно учешће на Седницама СО Аранђеловац чиме смо себе сврстали на страну праве опозиције која која не ћути на бројне проблеме у нашем граду.
Поносна сам на свакога понаособ ко чини ГГ  “Прави пут” која је као таква једина у историји локалне политике  постала део парламента.
Захваљујем се и грађанима који поштују моје залагање, енергију и који му пружају подршку за све што радим за Аранђеловац. Они су уједно моја снага и мој покретач да радим што више, боље и одговорније.

Вишегодишња стагнација, пропадање града под Букуљом, Буковичке бање и туризма уопште, одлазак младих, необразовани и пензионери на функцијама, куповине диплома, бахатост, нестручност, додатно су ме мотиисали да се бавим политиком и да урадим нешко конкретно да се наш град покрене са мртве тачке.

Како оцењујеш садашњу ситуацију у Аранђеловцу и садашњу власт?

Као медијско лице, водитељ и новинар, испратих многе коалиције и председнике општина, али
не знам чиме је Аранђеловац заслужио овакву и оволику казну која траје пуних 8 година.
Никада већа калиција на власти, никада више пензионера на јавним функцијама, никада толико бахатости, малверзација, афера, простаклука, приземности, куповине диплома, непотизма, страначког запошљавања, неодговорности…

И то свих учесника на власти редом…

Почевши од председника општине као одговорног лица, а  потом и свих који чине ову накарадну коалицију у Аранђеловцу.

Првенствено мислим на СПС који је задњих двадесет година и у свакој власти и који у “ћошку” чекају како да приграбе коју од функција, па преко СРС, ПУПС-а…

Предуго их заиста све гледамо на власти и како уништавају наш град и мислим да је заиста  време да размишљају о пензијама!

Мислиш ли да ћеш бити бољи представник народа од Милосава Милојевића?

Милојевић???

Да га не знам из виђења као суграђанина не бих знала да Аранђеловац има народног посланика у Парламенту Србије.

И то веровали или не већ пуна два мандата које је прећутао.

Знам и пратим скупштинска дешавања, и наш посланик се јавио читава два пута, и то када је чита  говоре у Скупштини,  јер вероватно тада није имао ко други.

А можда и због тога да када се на крају године праве  статистике “ко је највише, а ко најмање говорио у Парламенту, да не буде баш он најгори” .

У локалној скупштини сам га више пута прозивала као шефа одборничке групе СНС-а, али је углавном ћутао а у више наврата је и напустио седницу.
Пошто он не зна, неће и не уме да говори у име Аранђеловчана, има ко хоће и ко сматра да му је то посао и обавеза, поготово ако је посланик.

Чисто да напоменем да је и он пред пензијом.

Знамо да је завршио све своје послове, тако да старост може мирно да проводи у “Буренцету”…

Шта ћеш прво урадити када будеш постала народна посланица?

Жена у политици??? Обавезујуће и одговорније у односу на мушкарца.

Моја енергија, виспреност, креативност, преданост, начин комуникације, ангажовање и озбиљан приступ по речима мојих сарадника вреде  бар за три мушкарца.

У политици нема емоција. То поручујем онима који ми кажу да их за говорницом подсећам на стену и камен. Моја обавеза је да радим на корист својих суграђана и зато немам право да будем попустљива и меког срца.

Што се тиче мог приватног живота, стижем све.

Као мајка троје деце, усклађујем све своје обавезе и послове са својом децом, почевши од школе, па до њихових личних обавеза и потреба.

Шта би поручила грађанима Аранђеловца?

Грађанима Аранђеловца поручујем да отворе очи и да коначно после осам година виде да се кандидат за народног посланика из владајуће партије  по трећи пут  крије иза странке којој припада и иза њеног лидера.

За пуна два мандата он ништа урадио за овај град већ смо стагнирали и пропадали  у сваком смислу. Али оно што је евидентно, то је да он није пропадао и стагнирао већ је завршио  све своје послове. Запослио је сина, ћерку, посинка, жену или девојку, постављао их где је хтео и никоме није давао одговоре како је то могуће.

Исто важи и за првог човека овог града.

За крај ћу вам рећи да смо поднели на дестине кривичних пријава управо против ового двојца и верујте ми на реч да ће свака од њих пре или касније доћи на ред.

Они су показали свој нерад и незнање и време је да се са тиме прекине.

Ја и сада користим прилику и позивам кандидата занародног посланика испред СНС-а на ТВ деул…

Али он га вероватно неће прихватити јер не зна, а и нема шта да вам каже када ништа није ни урадио за Аранђеловац.

Зато вас све позивам да 21.јуна, заокружите број 13 и гласате за Народни блок како би наш град коначно имао правог представника у Парламенту Србије.

Ар Инфо

 

loading...