Mарина Благојевић против Милосава Милојевића за републички парламент

Љ. Стојановић

На предстојећим парламентарним изборима 21. јуна, за место посланика у Скупштини Србије, бориће се и Марина Благојевић, садашња одборница аранђеловачке скупштине општине, која ће, као пета на коалиционој листи „Народни блок“, бити аранђеловачки кандидат, али и противкандидат Милосаву Милојевићу, досадашњем посланичком „ћутологу“ напредњака из Аранђеловца, и то у два мандата.

Марина Благојевић је својим досадашњим радом то и заслужила, и у будућој скупштини Републике Србије, као што то већ чини у садашњој аранђеловачкој скупштини, као одборник неће ћутати, већ ће се отворено, аргументовано и јасно борити за право сваког грађанина понаособ, али и за опште друштвене и националне циљеве, истакао је данас на конференцији за новинаре др Радосав Швабић, оснивач Групе грађана „Прави пут“.

Др Швабић је објаснио да је пре два дана Републичка изборна комисија потврдила коалициону листу „Народни блок“, која је сакупила 10.953 потписа грађана широм Србије. Коалицију чине „Нова Србија“ коју предводи Велимир Илић, политичка организација „Искрено за Ниш“ на чијем је челу генерал Момир Стојановић, Народни слободарски покрет са Мирославом Паровићем и аранђеловачка Група грађана „Прави пут“.

Први човек „Правог пута“ је позвао Аранђеловчане да, као што су то учинили и пре две године када су бирајући листу за локалне изборе у Аранђеловцу, дали свој глас „Правом путу“, учине то и сада и заокруже „Народни блок“, односно број 13, као нови почетак у раду републичког парламента.

Драган Тодоровић, представник Групе грађана «Прави пут» је подсетио новинаре да је крајем прошле године потписан протокол и споразум о техничкој сарадњи, ради учешћа управо на предстојећим, републичким изборима, када је и договорено са Велимиром Илићем, председником Нове Србије, генералом у пензији Момиром Стојановићем, председником Удружења «Истина за Ниш» и Мирославом Паровићем, председником Народног слободарског покрета, да у пролазном делу изборне листе буде предвиђено и место за Марину Благојевић, што се и десило.

Иначе, програмске активности политичке коалиције «Народни блок – Велимир Илић – генерал Момир Стојановић», која ће на изборном листићу бити под бројем 13, као и ангажовања Групе грађана «Прави пут» у локалној заједници су подударне. Поготово када је реч о тежњи ка успостављању функционисања институција и указивању на бројне незаконитости, јер су само у протеклих годину дана представници Групе грађана поднели неколико десетина кривичних пријава, представки и дописа надлежним државним органима, о чему је писао и наш портал „еСтварност“.

-Програм «Народног блока» залаже се за одузимање све имовине стечене криминалом и укидање приватних извршитеља и нотара, уз дефинисање минимума неотуђиве имовине, која грађанима Србије не може бити одузета ни под којим условима. Потребно је заштити пољопривреднике мерама гарантованих минималних откупних цена, а партијско запошљавање потпуно искоренити – рекао је Тодоровић.

Препоручујемо Вам да погледате и извештај новинарке Телевизије „Сунце“ Маје Томковић и сниматеља Ивана Живановића:

https://www.youtube.com/watch?v=WyLY_DHKLT8

 

 

 

 

 

(Извор: РТВ „Сунце“ Аранђеловац, YouTube, преузето 4. јуна 2020. године)

loading...