Анђела Станишић претила новинарки НИН-а

Текст и фото: Љ. Стојановић

Због јединственог вођења поступка, судија Основног суда у Аранђеловцу Глигор Сворцан је на данашњем другом рочишту потврдио одлагање суђења Миодрагу Прековићу из Српског покрета „Двери“ и заказао главни претрес за 15. мај.

 

Против Прековића је, иначе, председник општине Аранђеловац Бојан Радовић покренуо две приватне тужбе за увреду, док су против Ивана Ивановића председник општине Радовић и председник СНС Аранђеловац Милосав Милојевић поднели укупно 14 тужби, од којих је три тужбе добио баш данас, на дан заказаног рочишта Миодрагу Прековићу.

А управо после данашњег рочишта, на излазу из зграде суда, изненада се појавила заступница председника општине, адвокатица Анђела Станишић, која је без икаквог разлога и повода, пред сведоцима, потписнику ових редова претила да ће направити лом уколико се у медијима појави име њене ћерке, која је, иначе, уместо ње, дошла данас на поменуто рочиште.

Том приликом Анђела Станишић је споменула и текст, објављен у НИН-у 14. новембра 2019. године, чији је аутор, такође, потписник ових редова, у коме су, како је рекла, изнете лажи и да ће, пошто јој је дозлогрдило да блате њено име по разним друштвеним мрежама, поднети тужбу против „свих вас“, не прецизирајући који смо то сви ми.

Истине ради, њену ћерку нико није ни спомињао нити је ишта питао у вези суђења, пошто је, како смо већ рекли оно и одложено. Што се тиче текста у НИН-у који се под називом „Политика у пословима судства“ односио на приватну тужбу Драгана Тодоровића из 2018. године, тада директора хотела „Извор“, против председника опшине Бојана Радовића због наношења увреда и нарушавања Тодоровићевог пословног угледа, Анђела Станишић је по Закону о јавном информисању и медијима имала прилику да демантује све што је, по њеном мишљењу, нетачно речено у том тексту – а то није учинила у законском року.

СТВАРНОСТ

loading...