Афера Биткоин: Како СНС покушава да заташка случај

После разоткривања афере око постављања машина за копање виртуелне валуте БИТКОИН у просторијама СРЦ “Шумадија”, започео је процес да се читав случај заташка.

Жртвено јагње је радник СРЦ “Шумадија” који је на себе преузео комплетну кривицу коај се састоји у увођењу струје у поменуту просторију и давању просторије на коришћење “другару”, али он није био упућен шта се у просторији налази.

Наравно то се све догодило после низа саветовања са врхом СНС-а у нашем граду.
Истина је следећа.

Директор Никола Златковић је знао шта се налази у просторијама. Пред сведоцима је више пута рекао “морам да спашавам човека” , “што ми нисте рекли да склоним” , при чему је покушао да пребаци и кривицу на људе који су пре готово две године користили ту просторију када их је позвао и рекао “ее, остала вам нека машина”, где је већ јасно било да је и он сам умешан.

Напомињемо, да је такође пред сведоцима најпре изјавио да су рачуни за струју мањи него што су било, а након двадесет минута је изјавио да су рачуни већи него што су били, и да је он тражио да се то испита.

И оно што је најбитније, тражимо да се покаже колико је био коефицијент за рачунање струје СРЦ “Шумадија” прошле године, а колико ове. По нашим информацијама, коефицијент за рачунање струје је смањен, па су због тога мањи и рачуни, а не због мање потрошње електричне енергије.
Никола Златковић би требао да одговори на следећа питања:

1. Да ли су машине за копање биткоина у власништву неког функционера СНС-а, па је зато морао да их држи у просторијама СРЦ “Шумадија”.
2. Да ли су машине у власништву Николе Златковића и лица које је на себе прихватило одговорност.

Покушаји да се изигра правда неће проћи.

Ако је прича које се Никола Златковић држи да он није знао ништа тачна, како је могуће да месецима ништа није видео да се дешава у тој просторији.

Како је могуће да није видео да се у тој просторији уводи струја, како није видео да уређај у вечерњим часовима испушта плавичасту светлост која сија до главне улице, како је могуће да директор не зна шта му се налази у празним кацеларијама.

Да ли по тој логици неко у СРЦ “Шумадија” на исти начин може да држи дрогу, оружје, мигранте, а да директор то не зна.

И на крају крајева, то што не зна, не ослобађа га одговорности.
У обе верзије догађаја директор је дужан да поднесе оставку. Макар и моралну. Јер је крив.

Никакви савети Милосава Милојевића, Бојана Радовића и осталих СНС саветника неће моћи да стишају ситуацију и натерати нас да заборавимо шта се догодило.

Ово је брука и срамота за читав град, а директор ако има трунку свести и части још ујутру ће поднети оставку.

Спречимо даљу срамоту.

loading...