ДАНИЈЕЛА ГАВРИЛОВИЋ – Како је начелник Љуба побегао са часа

Гледајући прилог ТВ Сунца о пројектима који се пишу и спроводе у суседној општини, запитах се шта ли се код нас у нашим општинским одељењима ради. Нисам сумњала да се код нас ради пуном паром, да се нема кад за давање интервјуа, да су начелници одељења под чврстом палицом начелника општинске управе Негослава Петронијевића – Неге, и да свако одељење вредно ради да повуче новац из фондова ЕУ, а не из џепова овог до голе коске оглоданог становника наше вароши, која све више личи на варошицу.

Сретох ја тако једног од ватрених војника и вођу одељења за друштвене делатности Љубомира Драгојловића – Љубу на Конференцији „Права, једнакост и грађанство“ у Сава Центру у Београду. Конференција је трајала око шест сати. Било је врло поучно и детаљно објашњено како да се конкурише пројектима које пишу запослени у општини, а оним запосленима који немају знање, нудила се помоћ Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Јавни позив је објављен такође на сајту Министарства, и јасно је речено да је обезбеђено 20% учешћа да би сви они који раде за своју општину, удружење или академску заједницу могли да приступе буџету од 440 милиона евра где се сваке године 63 милиона даје за пројекте који се ваљано и писмено  напишу у корист људи, а не у корист  једног човека и једног џепа.

5 минута читања скида 5 килограма. Не губите ништа ако пробате

https://www.minrzs.gov.rs/sr/aktuelnosti/vesti/srbija-prva-zemlja-zapadnog-balkana-koja-je-pristupila-fondu-eu

Окретох се ја тако да видим ко је још ту ( јер 6 сати примања информација није лако), кад оно празне столице где је седео наш начелник. Побегао са часа! Нити је шта научио нити је после шта написао. Љубо, Љубо јел нама ама баш ништа не треба? Јел цветамо на све стране?? Јесмо ли неисцрпан извор знања и пример другим општинама? Јесмо ли прави сервис грађанства којима „не треба ништа“???

Ето, било би лепо да се каже, ко је задужен за праћење конкурса, прављење анкета и писање анализа о потребама грађанства? Ко пише, а ко плаћа? Чему вама служи Стратегија ОДРЖИВОГ развоја општине Арађеловац?

Мало више минута читања скида 20 килограма одједном. Упозорење за све, да се обрате начелнику општинске управе Неги и начелнику одељења за друштвене делатности Љуби за стручни савет како и колико читати Стратегију. Да се не претера!!!

http://www.arandjelovac.rs/component/content/article.html?layout=edit&id=869

 

Сви ови доле наведени:

  1. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,
  2. ЕУ подршка социјалној заштити у Србији
  3. Стална конференциј градова и општина

 

Би радили, али немају с ким!

И на крају да питам начелнике: „Колико сте новца узели из фондова за добро написан пројекат?“ Ако јесте, онда ћемо и ми, грађанство, имати део вашег сјаја, да брже, јаче и боље светлимо за нашу светлу будућност.

 

Geplaatst door Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije op Woensdag 3 oktober 2018

Geplaatst door Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije op Woensdag 3 oktober 2018

Ар Инфо

 

loading...