(ФОТО) ХВАЛА БЕКАМЕНТУ – За овако леп поглед на Венчац!

Овако изгледа поглед на јужне  падине планине Венчац у Аранђеловцу.

Последњих  месец-два је осетно приметно како се “белина” на смањеним врховима Венчаца  на брзину увећала.

Фирма Бекамент са још већом жестином раскопава планину и уништава све пред собом.

Не постоји ни једна инспекција која  зна колико тона је венчачког мермера завршило у подлогама путева у Србији, па и новог ауто пута Обреновац-Прељина?  На телевизији се говори о милионима тона камена, вероватно и са Венчаца, уграђеног само у поменути ауто пут. Да ли су фирме које продају камен са Венчаца платиле накнаду за те огромне количине и да ли је општина Аранђеловац имала неке користи од тога, о томе се ћути, а информације крију?

Ресурси мермера су народно благо, а нико још није  видео да народ – грађани аранђеловачке општине имају неку корист од тога.

Али корист имају они који ваде камен, али и политичари који их покривају у томе.

Док се власници фирме Бања комерц бескрупулозно богате на  рачун грађана Аранђеловца и уништавања планине Венчац, локални политичари уживају у становима у Београду које су добили од поменуте фирме, а грађани са зебњом ишчекују какве ће последице имати нестајање једне планине по њихове животе, али и здравље њих и њихове деце.

Паметни људи упозоравају да се прекине са уништавањем планине, јер ће нам се природа осветити, на овај, или онај начин.

Међутим, нити ови што раскопавају Венчац, нити ови из власти што их подржавају нису паметни, нити чују шта им се говори.

Профит и лични интерес су изнад свега.

Све док се не јави МАЈКА ПРИРОДА.

Ар Инфо

loading...