ЛЕПО ЛИЦЕ АРАНЂЕЛОВЦА / ИНТЕРВЈУ – Огњен Петровић

Поздрав Огњене, као један од наших младих суграђана организовао си хуманитарну акцију за помоћ породици  Ђокић из Доње Трешњевице . Како је прошла акција и да ли си задовољан одзивом наших суграђана?

Пре свега  добар дан Вама и Вашим читаоцима, акција је протекло доста добро, сакупљена је лепа количина новца, такође и ову прилику користим да се захвалим свим донаторима и добрим људима који су учествовали у акцији у било ком погледу. Нажалост одзив није био како сам ја очекивао и надао се на почетку саме акције, али уз пар људи новац је сакупљен, било је и породица које су обезбедиле један део стоке, бициклу, гардеробу..

 

Као млад човек. да ли ти смета што држава не води рачуна о људима којима треба помоћ, већ су препуштени судбини и да ли ће се појавити неко као ти да им помогне?

Наравно да ми смета, зато сам се и потрудио да организујем акцију и то је тек почетак онога што ћемо радити. Ти људи су препуштени сами себи на борбу у изузетно тешким временима, народ је доведен до ситуације да је једноставно морање да се оде одавде, нажалост.  Код нас  стварно постоји пуно хуманитарних организација које озбиљно делују на простору Републике Србије, Косова и Метохија и Републике Српске.

Шта конкретно смета младим људима који живе у нашем граду и који махом желе да оду из њега?

Мислим да је највећи проблем младих недостатак финансија, плате су  мале, а услови за рад катастрофални. Имамо ситуацију код нас у граду где неколико фирми држи монопол и једноставно сте доведени у ту ситуацију  да морате да пристанете да радите за плату од 30.000,00дин. Имамо скорашњу изјаву председника општине Аранђеловац Бојана Радовића да се број незапослених смањио са 5800 од пре две године на 3800. Мислим да је то одличан показатељ колико је младих и талентованих радно способних људи напустило овај град. Ако пратимо стање у општини Аранђеловац у протеклих пар година није отворено ни једно радно место, а тај народ није имао где да се запосли осим у Немачкој, Француској и у осталим европским земљама.

Зашто си ти остао у Аранђеловцу?

Првенствени разлог зашто сам остао је тај што се увек треба суочавати са проблемима и борити се за темељне промене система, ако систем не функционише у корист народа.

Шта би променио у Аранђеловцу и шта то младима недостаје у нашем граду?

У Аранђеловац  протеклих неколико година није доведен ни један инвеститор, партократија је заступљена у свим јавним предузећима, једноставно ако ниси члан СНС-a овде нема шта да тражиш. Потребна је промена целокупног општинског руководства, потребно је довести стручне, школоване људе који би подигли пре свега туризам на један јако висок ниво, а развитак Бањског туризма била би једна озбиљна одскочна даска за сам град Аранђеловац.

Младима претежно недостају квалитетна радна места, радна места на којима ће их послодавци  поштовати и плаћати адекватно са пруженим услугама из њихове области рада.

Шта би поручио твојим вршњацима, али и свим Аранђеловчанима?

Па оно што могу да им поручим је то да не треба одустати и отићи, кад тад сва истина ће угледати светлост дана и надам се да ће корупција и партократија заувек нестати из нашег града, а до тада нам не преостаје ништа друго него да се боримо за оно што заслужујемо.

Ар Инфо

loading...