ДРЖАВО РЕАГУЈ – Зауставите дивљање фирме Бекамент!

После откривања информације да фирма Бекамент стоји иза дизања у ваздух врха планине Венчац који је сада нижи за читавих тринаест метара, ситуација уместо да почиње да се решава на позитивиан начин, постаје све гора и гора.

Од представника Завода  за заштиту споменика културе из Крагујевца, Славице Ђорђевић архитекте, њених сарадника истраживача и свих који ископавају некрополе старих Римљана на Венчацу дошло се до сазнања да  ће крајем недеље бити завршена ископавања и да ће  пронађена некропола као и врх Венчаца бити препуштени фирми Бекамент за даља прекопавања  и вађење камена.

Фирма Бекамен немилосрдно раскпава планину Венчац без икакве контроле инспекција и надлежних служби.

За овакво бахато понашање заслужна је њихова веза са Српском напредном странком и везама које имају са локалним, али и високим функционерима те странке.

Један од њих је и Зоран Бабић који је  од ове  фирме добио стан у Београду, као и златну картицу фирме без лимита за трошење новца.

На овај начин и под заштитом СНС-а раскопава се планина Венчац и уништава се све на шта се наиђе.

Приликом дизања у ваздх врха планине, дигнуто је у ваздух и Римско гробље, а кости које су се налазиле у гробовима биле су разбацане по читавој планини.

Осим археолшке катастрофе, Бекамент прави  и еколошку катастрофу и што је најгоре, у том походу их штити држава.

Захтевамо да држава регаује што пре док не буде касно и док се може спасити било шта пред овим дивљачким налетом ове фирме.

Пре или касније за овај варваризам неко ће морати да одговара.

Ар Инфо

 

 

loading...