ДАЈ ПОТПИС ЗА СПАС ВЕНЧАЦА И ПАРКА! Спречимо еколошку катастрофу!

Након великог скандала који је испливао у јавност о еколошкој катастрофи која прети Аранђеловцу, али и читавој Шумадији око прекопавања планине Венчац и дизања у ваздух врха планине, уништавања археолошких налазишта, уништавања природе и животињских врста организовано је прикупљање потписа.

Потписи се прикупљају и за очување целовитости Парка Буковича бања којем такође прети велики опасност од уништавања.

Општинска власт обманула је  грађане Аранђеловца и дала је дозволу да се део парка огради од грађана Аранђеловца  и направи  нови објекат са смештајним капацитетима  на месту где се налазио отворени базен у парку.

Председник општине Бојан Радовић у протеклом периоду говорио је да неће дозовлити градњу “трећег хотела” у парку, али је на прикривен начин управо то дозволио инвеститору који је близак СНС-у.

Трећи хотел ће заправо бити сакривен у “обнављању базена у парку” на чијем месту ће све бити срушено и направљен нови хотел и базен.

Исти случај је и са планином Венчац. Фирма блиска СНС-у без икакве контроле диже у ваздух и изазива еколошку катастрофу, а о томе ћути Општина Аранђеловац и надлежне институције.

Да је ђаво однео шалу најбоље сведочи да се уништава парк који је срце града, као и планина која се налази на пар минута вожње од града.

Неопходна је општа мобилизација грађана Аранђеловца како би се избегла катастрофа широких размера и кроз коју се доводи у питање и опстанак Аранђеловца као града.

Иза сакупљања потписа стоји више удружења грађана и опозиционих политичких партија из Аранђеловца.

Сакупљање ће бити настављено у петак 21.06. од 10 часова на градском тргу.

ДАЈ ПОТПИС ДА САЧУВАМО АРАНЂЕЛОВАЦ !

Ар Инфо

 

loading...