СПАСИМО ВЕНЧАЦ – Зауставимо еколошку катастрофу!

Ископавања на планини Венчац довела су у питање опстанак ове планине, а читав крај око Аранђеловца и Тополе је пред еколошком катастрофом.

Ван свих законских норми, а уз прећутни благослов општинских власти интерес грађана општине Аранђеловац подређен је интересима приватног бизниса и профита, односно људи који се не либе да сруше читаву планину како би што више зарадили.

Планови детаљне регулације каменолома брутално се крше и не поштују, а по том питању надлежне институције не реагују.

Руководство општине Аранђеловац дало је прећутни благослов ( можда и не прећутни, већ неки други) да власници приватних фирми без икакве контроле уништавају планину Венчац и читав крај уводе у еколошку катастрофу.

Такође, треба напоменути да се на планини Венчац налазе  бројна археолошка налазишта која су такође угрожена оваквим неконтролисаним експлоатисањем планине.

Можемо се само запитати каква се може догодити еколошка катастрофа уколико нестане читава једна планина која се налази тик до нашег града.

На овај проблем још се није огласила ни једна надлежна институција нити општинска власт у Аранђеловцу.

На крају крајева морамо се запитати и ко су ти бескрупулозни људи који се баве ископавањем на Венчацу и које не интересује ништа осим  профита?

Зато грађани Аранђеловца и Тополе морају стати у заштиту овог природног и историјског добра и спречити његово нестајње, које је диреткно у вези и са опстанком нашег града.

СПАСИМО ВЕНЧАЦ ОД НЕСТАЈАЊА  – ЗАУСТАВИМО ЕКОЛОШКУ КАТАСТРОФУ!

Ар Инфо

 

loading...