ДОНАЦИЈА ДОНАЦИЈЕ или ГДЕ СУ НАШИ АУТОБУСИ

Поштовани пријатељи и пратиоци наше странице, дуго времена се по Тополи прича и поставља питање где су аутобуси које је општина Топола добила као донацију за унапређење и квалитетнији јавни превоз становника нашег места.

Неколико пута су одборници Нових људи покушавали да дођу до информација о поменутим аутобусима и за сада се претпоставља да су грађани Тополе као донацију, добили 3 аутобуса. Поуздано знамо само за један аутобус где је завршио.

Наиме, како општина, наводно, не може да врши јавни превоз, она је аутобус марке СЕТРА, донирала приватном лицу, односно ОП ТОП ТУРСУ.

Донацијом општини, предвиђено је да се тим аутобусом, па и овим наведеним, превозе ђаци, спортисти, КУД, пензионери, чланови разних удружења и организација у Тополи. Уместо те сврхе, аутобус је постао комерцијалан, вероватно на некој од иностраних линија. У неком тренутку, неко од државних органа је установио да је аутобус из донације за који по закону се не плаћа царина, постао комерцијалан, који доноси добит власнику. Царинарница Србије покреће поступак за наплату царине и, пазите сад, ОПШТИНА плаћа царину иако је аутобус она донирала ОП ТОП ТУРСУ!?

Како је том приликом из буџета плаћено око 5000 евра пореза, општина се сетила да је тако оштећен буџет па сад она тужи власника ОП ТОП ТУРСА да јој надокнади тај новац.

У свом том метежу, нико не пита где је људи ЧИТАВ АУТОБУС ПОКЛОЊЕН, аутобус грађана Тополе, аутобус свих нас. Ухватила се општина за 5000 евра, а не пита за, ко зна, преко 100 000 евра колико кошта нов аутобус.

А онда када спортистима треба превоз, они куцају на врата великог шефа, па он сав важан зове и уговара минибусеве и као великодушно излази у сусрет. Ученици сами плаћају аутобус да оду на представу или музеј, јер је неко и њихов аутобус поклонио коме је хтео. По принципу, узео сам ти целу зимницу, ево дајем ти теглу краставчића и буди срећан и величај свога дародавца.

Из оваквих разлога ми и данас упорно инсистирамо да сазнамо где је општински пежо 508, јер можда је и он негде отишао на донацију.

Замислите само колико би користи имали грађани Тополе који би сада у свом власништву имали 3 аутобуса.

Можда би тада и наши Вуковци могли да оду на једнодневну наградну екскурзију.

Овако ће моћи да добро плате карту и што пре, том иностраном линијом и можда баш у свом аутобусу, побегну главом без обзира од овог јавашлука који њима не може да понуди нормалан живот.

Пробудићемо се кад нас више не буде било.

Нови људи боља Топола

loading...