Велики пожар у Даросави!

Према речима мештанина Даросаве Душка Ћирића, избила су два пожара. На првом где се годинама одлаже ђубре, а на другом где су данас по лепом времену људи сређивали малињаке

У месту Даросави тренутно је велики пожар који је захватио подручје од око два километра. Према првим незваничним информацијама нема повређених иако се пожар разбуктао у близини насеља, али су угрожене куће ка брду Ваган који се налази на 463 метара надморске висине.

Према речима мештанина Даросаве Душка Ћирића, избила су два пожара. На првом где се годинама одлаже ђубре, а на другом где су данас по лепом времену људи сређивали малињаке.

  • Срећа у несрећи је што дува северозападни ветар и тера ватру од насеља изнад „Шамота“ узбрдо ка врху Вагана, мада горе има пет шест сеоских кућа са домаћинствима. Ово је огромна ватра и тешко да ће се угасити брзо – каже Ћирић и подсећа да је и раније, 2007. године изгорело цело брдо.

На лицу места су ватрогасне јединице, МУП и грађани.

Ватра је прејака да би се пришло ближе, а уочено је само једно ватрогасно возило од три колико их град Аранђеловац поседује.

Почели су да обуздавају ватрену стихију у којој на срећу није било жртава.

Камиони су дошли из правца Лазаревца и претпоставља се да су са копова Колубаре.

Извор: Курир

loading...