САОПШТЕЊЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ ПОВОДОМ ПРОДАЈЕ ИМОВИНЕ БУКУЉСКЕ СЛАТИНЕ ДОО У СТЕЧАЈУ – ОБЈЕКАТА СТАРО ЗДАЊЕ И ШУМАДИЈА

Обраћамо се јавности Аранђеловца, поводом продаје имовине Букуљске слатине д.о.о., из стечајног поступка.

                        Подсећамо суграђане да је наведена имовина била предмет приватизације која је одлуком Владе Републике Србије покренута још 2011 године, да је том приватизацијом условљено да потенцијални купац мора да има искуство у обављању туристичке делатности, као и да је постојаала обавеза да објекти задрже туристичку намену. Ове, 2019. године предвиђено је да ти објекти раде у пуном капацитету као туристичка понуда Аранђеловца. Умето тога, имамо продају из стечаја руинираних објеката без икакве обавезе купца да у њима обавља туристичку делатност. Седам година туризма у Аранђеловцу су појели напредњачки скакавци.

                        Сада видимо да купац објеката жели да препрода хотел Старо Здање Аранђеловцу, након процене његове вредности. То говори да купац нема идеју шта са хотелима да ради, а да локална самоуправа оличена у узурпацији власти од стране сестрића и ујака жели да тај хотел купи, без идеје за шта би Општини служио и по којој цени би био плаћен. Да ли је изведена рачуница колико би коштало његово реновирање а колико годишње одржавање? Знамо да закон забрањује да се локалне самоуправе баве привредним активностима, стога би Старо Здање у најбољем случају скужило као музеј или Градска кућа. А шта ћемо са постојећим музејем и зградом СО? Колико новца годишње би било утрошено за непрофитабилне делатности за које грађани Аранђеловца већ плаћају, уместо да Старо Здање постане елитни хотел који би додатно привукао туристе у наш град? Таква намена му је била превиђена елаборатом о развоју туризма Буковичке Бање са почетка 90-их година прошлог века.

                        Објекти Старо Здање и Шумадија никада у своме веку нису били власништво локалне самоуправе, већ привредних субјеката који су њима газдовали, остваривали зараду, запошљавали раднике и привлачили госте у наш град. Зашто се то сада мења, колико ће то да нас кошта и у чијем је то интересу? У интересу Аранђеловчана сигурно није, а да ли неко препродаје хотеле зарад личне користи а о трошку грађана или неко пере сумњиво зарађен новац, показаће време и доказати судски органи након пада ове некомпетентне, штеточинске власти.

Чули смо и да купац тражи земљиште на поклон да би реновирао хотеле. Па ова власт је прекинула израду ПДР-а који би дефинисао услове реконструкције хотела а није било речи о поклањању дела парка. Можда је сада јасније зашто је и даље скинута заштита са 2,8 ha парка, а раскинута приватизација и израда ПДР-а.

Власт СНС-а не може 6 година да изгради обећану трафо станицу, поправи локалне путеве и мостове, препокрије пијац, заврши главну улицу, доведе нити једног инвеститора у град, а хоће да управља хотелом Старо Здање? Не, она хоће да под маском бриге за Аранђеловац потпуно докрајчи оно што је нашем граду преостало, а то је овај пут наш симбол – Старо Здање!

ОО Демократске странке у Аранђеловцу

         Председник Слободан Јаредић

loading...